joi, 22 noiembrie 2012

My precious

Mai stiti cand povesteam eu ca imi place sa incerc sa fac bijuterii din tot felul de materiale, si cu tot felul de tehnici ?( scrie la rubrica despre ) 

Mereu am vrut sa depasesc bariera de lut polimeric sau pasta modelatoare si a fac bijuterii din ce se fac ele cu adevarat de cand lumea : din metal! Soarta m-a ajutat si citind blogul Mihaelei am descoperit ca ea va incepe un curs de bijutier. Am deschis repede mailul si i-am cerut amanunte, iar ea a fost foarte draguta si mi-a dat toate informatiile necesare.

Si asa am inceput si eu sa ma joc cu focul si metalul incins. Si m-am indragostit. Imi tocesc degetele de la pilit ( o sa pot in curand sa dau spargeri ca nu o sa mai am amprente) , ma inegresc de la lustruit si traforez cu spor . Imi pace sunetul de metal incins scufundat in vitrex...

Va voi prezenta primele inele care sunt destul de demne sa poata fi purtate. Sunt din alama reazlizate in totalitate manual.



Inel sageata din alama cu grosimea de 1 cm. Diametru interior 1,7 cm. 50 lei.


Inel din alama cu o margica din ametist fixata cu rasina incolora. Diametru inel : 1, 7 cm. 65 lei. 

Work in progress

Din seria ce face Carmen cand vede ca mai exista pe frigul asta trandafiri?
 Simplu . Ii jumuleste pe furis de bobocei si vine repede cu ei acasa. Dupa un plan minutios  ( adica putina cotrobaire prin sertarele cu materiale de bijuterii) am hotarat sa ii conserv in rasina. Dar surpriza ! Dupa cinci minute vad ca bobocii mei roz incep sa se inverzeasca...

Mda... Aratau Morticia style.

Asa ca planul doi. Iau frumos un cutit de bucatarie si facem niste sectiuni. Si descopar  culoare.
Acum m-am mai desteptat, am protejat culoarea proaspat gasita cu lac si ma pregatesc pentru stratul doi de rasina.
























Sa vedem acum care va fi rezultatul final... Hope for the best expect the worst :))

E cineva interesat ?

marți, 13 noiembrie 2012

Ora ceaiului

Astazi am venit de la facultate cu o pofta nebuna de ceai. Un ceai aromat si care sa ma incalzeasca dupa drumul lung prin vant pana acasa. Am apelat la ceaiul negru Earl Grey ( recomand! ). 

 O alte recomandare pentru iubitorii de ceai este o carte foarte frumoasa, despre o doamna portareasa pasionata de ritualul ceaiului si o domnisoara foarte inteligenta care se imprietenesc. Nu suna deloc interesant, dar va asigur ca e mult mai mult de atat! Doar ca nu am vrut sa va stric surpriza, dar e o carte care te prinde si te emotioneaza. O veti citi dintr-o suflare si va va aduce zambetul pe buze. 






















In pasiunea pentru ceai nu e vorba doar despre o colectie impresionanta de ceaiuri, ci si de o pasiune pentru accesoriile ce insotesc licoarea fierbinte: ceainice, cescute, cutiute pentru ceai si asa mai departe. Cui nu ii plac ceainicele delicate din portelan sau linguritele din argint? 

























Ca sa revin la "Eleganta ariciului" iata ce spunea doamna Michel despre ritualul ceaiului :  " Da, universul conspira la desertaciune , sufletele pierdute jelesc frumusetea, insignifianta ne impresoara. Atunci, sa bem o ceasca de ceai. Tacerea se lasa, se aude vantul care sufla afara, frunzele toamnei fosnesc intr-o lumina calda. Si, in fiecare inghititura se sublimeaza timpul". 



Dupa o ceasca de ceai si o carte buna, a venit si inspirataia. Asa ca  iata propunerea de la Cercei Lunatici pentru toti iubitorii de ceai si podoabe -bijuterie care ilustreaza aceasta straveche arta: o fatuca indragostita de ceai... la propriu  ;))

 Si o brosa cu ceainic pictata cu culori acrilice si lacuita pentru protectie. Are un lantisor delicat argintiu de care atarna un mini pliculet de ceai.  30 de lei. 






luni, 5 noiembrie 2012

Stralucitor

Am vorbit in ultima postare de rasina . Acum va prezint podoabele realizate cu acest material. Nu cred ca am mentionat pana acum, dar imi place sa incerc sa lucrez cu materiale cat mai diversificate. Imi place foarte mult sa pictez pe diferite baze, sau sa modelez dar sunt mereu deschisa la noi provocari.

Bijuteriile realizate cu rasina au un aspect mult mai elegant. Pot completa o tinuta office, de exemplu, oferindu-i un strop de originalitate.


Cercei cu petale de frezie conservate in rasina incolora.
Dimensiune cercei: 12 mm diametru.


Iata un set de inel si cercei cu petale de trandafiri galben, conservate in rasina incolora. 
Dimensiune inel: 23 mm diametru. Inelul este reglabil.
Dimensiune cercei: 12 mm diametru.














Cercei cu o harta veche a lumii in miniatura conservata in rasina incolora.
Dimensiune cercei: 18 mm diametru platou si 22 mm lungime ( cu tot cu tortita).




Pandantiv din bronz cu imaginea unui schelet de cerb, conservata in rasina incolora.
Este agatat pe ata cerata visinie cu incuietoare metalica.
Dimensiune pandantiv: 28 x 20 mm.






Inel cu petala de trandafir conservata in rasina incolora.Inelul este reglabil.
Dimensiune inel: 16x16 mm.


Pandantiv din bronz cu petala de trandafir conservata in rasina incolora. 
Dimensiune pandantiv: 28 x 20 mm.

Despre mine